#BeActive Awards

Het doel van de prijs is het ondersteunen en vieren van projecten en personen die zich inzetten voor het bevorderen van sport en lichaamsbeweging in heel Europa. De prijzen zijn onderdeel van de Europese Week van de Sport. De oproep tot het indienen van voorstellen is gepubliceerd op het EU Funding & Tenders Portal van de Europese Commissie en je kunt je voorstel tot 22 mei 2024 17:00 uur (Brusselse tijd) indienen. De winnaar wint 10.000 euro, de finalisten krijgen 2.500 euro.

Categorieën

#BeActive Education Award

Deze prijs is bedoeld om te laten zien hoe het onderwijs kinderen kan aanmoedigen om #BeActive te zijn buiten de typische sport/fysieke activiteiten die tijdens hun normale schooldag plaatsvinden. Dit kunnen extra activiteiten zijn, het inplannen van dagen buiten de les die gericht zijn op sport, naschoolse activiteiten en andere creatieve oplossingen die een actieve onderwijsomgeving creëren.

 

#BeActive Workplace Award

Deze award bekroont voorbeeldige activiteiten op de werkplek die werknemers aanmoedigen om #BeActive te zijn. Voorbeelden hiervan zijn het opzetten van een werkgroep voor medewerkers die verantwoordelijk is voor het bevorderen van lichaamsbeweging, het beschikbaar stellen van douches voor fietsende of hardlopende forenzen, staande vergaderingen, lunchwandelingen en andere creatieve oplossingen om een actieve werkomgeving te creëren.

 

#BeActive Local Hero Award

Deze award bekroont individuele prestaties in het motiveren van anderen om #BeActive te zijn. De award erkent personen die zich consequent hebben ingezet om deelname aan sport en/of lichaamsbeweging in hun lokale gemeenschap te bevorderen.

 

#BeActive Across Generation Award

Vanaf 2022 bekroont deze award projecten die sport tussen generaties promoten en het feit vieren dat iedereen kan profiteren van activiteiten die de gezondheid en het welzijn verbeteren. De projecten kunnen activiteiten voor alle generaties bevorderen, het bewustzijn onder hen vergroten of de toegang tot fysieke activiteiten vergemakkelijken.

Vlaanderen en de #BeActive Awards

Verschillende Vlaamse organisaties gaven al het goede voorbeeld. In 2023 werd Sportoase genomineerd voor de BeActive Awards. In 2019 behaalde Volvo Gent een finaleplaats bij de awards.

Meer informatie