#BeInclusive Awards

Het doel van de #BeInclusive Awards is de Europese diversiteit en gelijkheid te promoten via sportactiviteiten en -projecten in de hele EU. Sport is leuk en opwindend. Het brengt mensen samen. Daardoor is het een krachtig middel om sociale barrières te slechten. Sport creëert een gevoel van Europese identiteit en bouwt aan een meer inclusieve wereld. De oproep tot het indienen van projecten is gepubliceerd op het EU Funding & Tenders Portal van de Europese Commissie en een voorstel indienen kan tot 25 september 2024 17:00 uur (Brusselse tijd) indienen. De winnaar wint 10.000 euro, de finalisten krijgen 2.500 euro.

De #BeInclusive EU Sport Awards tonen waardering voor de essentiële manieren waarop sportgerelateerde activiteiten sociale inclusie en empowerment ondersteunen binnen verschillende categorieën:

  • Breakingbarriers
  • Promotion van gender equality
  • Sport for peace

 

Sociale inclusie

Elk jaar krijgen organisaties die de kracht van sport gebruiken om de sociale inclusie van kansarme groepen te verbeteren erkenning van de Europese Commissie met de #BeInclusive EU Sport Awards. Meer dan ooit gebruiken Europese organisaties sport als een constructieve manier om mensen met allerlei achtergronden te betrekken bij sociale activiteiten. Dat kan elke groep zijn die te maken heeft met sociale uitdagingen, zoals etnische minderheden, vluchtelingen, migranten, mensen met een handicap, kwetsbare jongeren en anderen.

Innovatieve ideeën

De awards promoten innovatieve ideeën en initiatieven bij andere organisaties en individuen in heel Europa. De winnende projecten worden gepresenteerd als voorbeelden van beste praktijken op het gebied van inclusie en non-discriminatie. Hierdoor wordt de sociale integratie door sport verder verbeterd. De drie winnaars worden bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking van #BeInclusive in Brussel, waar de prijswinnaars hun projecten kunnen presenteren aan een publiek van deskundigen op het gebied van sportinclusie.

Meer informatie